Lid worden

Bij de reddingbrigade is plaats voor enthousiaste leden, jong en oud.

Zwemproef

Om lid te kunnen worden moet je in bezit zijn van zwemdiploma's A en B (KNZB). Daarnaast moet je met goed gevolg een zwemproef afleggen. Hierin wordt gekeken naar de zwemtechniek en de conditie in relatie tot jouw leeftijd. 

> lees meer over de zwemproef voor Jonge Redders (tot 13 jaar)
> lees meer over de zwemproef voor aspirant Lifeguards (vanaf 13 jaar)

Leden van 8 jaar tot 13 jaar

De Castricumse Reddingsbrigade biedt kinderen tussen 8 -13 jaar leuke, leerzame en vooral uitdagende reddingsopleidingen uit de koker van de KNRM. Binnen deze diplomalijn staat het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes/vriendinnetjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder met basis EHBO vaardigheden.

Deze Jonge Redders opleidingen worden (overwegend) gegeven in zwembad de "Witte Brug" in Castricum. Dit gedurende het hele jaar op de zaterdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur, uitgezonderd de maanden juli en augustus. Voor de 12-jarigen zijn er bovendien een aantal avonden in het leslokaal op Wouterland ingeruimd voor EHBO, (basis-)reanimatievaardigheden en theorie over waterhulpverlening. Voor deze opleidinglijn is veel belangstelling en dus is er soms sprake van een wachtlijst (Stand per 1 januari 2019: er zijn nog plaatsen vrij voor het nieuwe lesseizoen -start: 19 januari 2019).  Lees meer over de Jonge Redders opleiding.

Leden van 13 t/m 18 jaar

Onder een goede begeleiding worden de jeugdigen opgeleid. Maar verder is het ook een gezellige sociale bezigheid met een gezellige sfeer is en sportief bezig zijn. De jeugdopleidingen Zwemmend Redder 4 & Life Saver 1 t/m 3 worden gegeven in zwembad de "Witte Brug" in Castricum. Dit gedurende een periode van oktober t/m april op de vrijdagavond van 19.00 - 20.15 uur. De rest van het jaar wordt op het strand getraind, dit is op de maandag avond. Lees meer over jeugd opleidingen.

Leden van 18 jaar en ouder

Daarnaast zijn wij ontzettend blij met senior leden! De senior opleidingen Life Saver 1 t/m 3 worden gegeven in zwembad de "Witte Brug" in Castricum. Dit gedurende een periode van oktober t/m april op de vrijdagavond van 20.15 - 21.00 uur. De rest van het jaar wordt er op vrijdag avond op het strand getraind. Lees hier meer over de senior opleidingen.

Schroom niet om een keer langs te komen op één van onze trainingsavonden, op een doordeweekse dag of in het weekend op de strandpost.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 40,- per jaar en een eenmalige bijdrage van €10,- aan inschrijfgeld.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier

Meteen inschrijven? Dat kan! Download het inschrijfformulier.

Downloads