Jeugd opleidingen (13 t/m 18 jaar)

Jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade krijgen aansluitend op de junior opleidingen een leerzaam en uitdagende opleiding voor de kiezen. Hierbij gaat het om het zelfstandig kunnen redden van anderen. Daarnaast wordt de leeftijd binnen deze opleiding bereikt om opgeleid te worden op het Castricumse strand.

Reddingsbrigade Castricum kent de volgende jeugd opleidingen in het zwembad:


Zwemmend Redder 4
Nu je jezelf goed weet te redden wordt het tijd om te leren anderen te redden, zoals bijvoorbeeld je vriendje of vriendinnetje. Voor het redden van anderen wordt er gebruik gemaakt van onder andere hulp- en reddingsmiddelen.

Life Saver 1 t/m 3
De Life Saver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Hierbij maakt de Life Saver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden.

Aan het einde van het seizoen worden de jeugdleden geëxamineerd op hun vorderingen door onafhankelijke examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkeling (KNBRD).

Trainingstijden & locatie
De jeugdopleidingen Zwemmend Redder 4 & Life Saver 1 t/m 3 worden gegeven in zwembad de "Witte Brug" in Castricum. Dit gedurende een periode van oktober t/m april op de vrijdagavond van 19.00 - 20.00 uur. De rest van het jaar wordt op het strand getraind. Voor meer informatie over de opleidingen in het zwembad kunt u contact opnemen via het contactformulier.  


Reddingsbrigade Castricum kent de volgende jeugd opleidingen op het strand:


Life Saver Beach

Heb je altijd al als strandwachter aan de slag willen gaan, dan is life saver beach een mooie opstap. Je leert hier de basis beginselen van het werk als strandwachter, waarna je de opleidingen tot Junior Lifeguard en hoger kunt gaan volgen.

Lifeguard
Naast de opleidingen in het zwembad kan je als lid van de reddingsbrigade vanaf je 15e jaar beginnen met het behalen van lifeguard diploma's in de richting Beach. Deze diploma's leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust.

De opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn Internationaal erkend door de Internationale Life Saving Federation. Nadat iemand zijn opleiding tot Lifeguard heeft behaald kan hij zich o.a. specialiseren tot Reddingsbrigadechauffeur en/of Lifeguard Schipper.

Trainingstijden & locatie
De jeugdopleidingen Life Saver Beach & Lifeguard worden gegeven op de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade. Dit gedurende een periode van mei t/m september op de maandagavond van 19.15 - 21.00 uur. Voor meer informatie over de opleidingen op het strand kunt u contact opnemen via het contactformulier.  

---------------

*De instroomeis voor de opleidingen bij de CRB  is gesteld  op (het zwemniveau van) diploma B van het zwem ABC.  Mocht je dus niet het diploma B hebben maar wel minimaal het gewenste zwemniveau, dan is er geen obstakel voor toegang tot de lessen of een plek op de wachtlijst. Het aanwezige niveau wordt (ook als je het diploma hebt) getoest aan de hand van een zwemproef aan het begin van je lidmaatschap of nieuw lesblok.Zomer kan de proef desgewenst ook in zee worden afgenomen- dit wordt afgestemd met de verantwoordelijk trainer.

Op basis van deze zwemproef kan men toegang krijgen tot de opleiding, afhankelijk van het aantal beschikbare opleidingsplaatsen (wachtlijst principe). Neem -indien mogelijk- in ieder geval bij aanvang een kopie van het zwemdiploma mee. Mocht je niet voldoen aan de eisen van de zwemproef dan geven we graag gericht advies hoe de gewenste competentie kan worden verworven. 

Meer over de zwemproef voor aankomend redders van 12 jaar en ouder is  te vinden op de pagina 'Zwemproef voor aspirant redders, 12 jaar en ouder'

 

 

Downloads