Het strand van Castricum

Om het recreëren op en rond het Castricumse Strand voor iedereen zo prettig mogelijk te maken wil de Castricumse Reddingsbrigade u via 'Tips voor op het strand' van dienst zijn met praktische info.

Eb & vloed, muien & zwinnen?

Eb & vloed, muien & zwinnen?

De zee. Misschien wel een van de belangrijkste dingen op een stranddag is te weten wat daar gebeurt. Niet alleen om de hele dag zeker te zijn van een droge zitplaats, maar vooral om te weten of u veilig kunt zwemmen. Bij de Castricumse Reddingsbrigade hangt een bord met tijden van hoog­ en laagwater. Tevens, staat de hele tabel in de donatie folder die elk jaar uitkomt en in heel castricum wordt verspreid. De folder kunt u ook ophalen op de strandpost.

Veilig op het strand!

Veilig op het strand!

Om uw dagje strand zo veilig mogelijk te maken hebben we een aantal dingen waar u even bij stil kunt staan voordat u naar het strand gaat.

Vlaggen en borden

Vlaggen en borden

Met vlaggen in verschillende kleuren wordt aangegeven of u veilig in zee kunt zwemmen. Deze strandvlaggen worden gehesen aan de voorzijde van de Reddingspost en bij Bad Noord. Rondom en op het strand zijn daarnaast borden geplaatst. Onderstaand een uitleg over de betekenis van verschillende vlaggen en borden die op het Castricumse strand worden gebruikt.

Weggelopen kinderen?

Weggelopen kinderen?

Het is misschien wel de meest vervelende, maar ook nog steeds veel voorkomende situatie op het strand. (Groot­)ouders die hun (klein­) kinderen uit het oog verloren zijn. Het is niet altijd duidelijk wie er meer schrikt: het kind of de zoekende achterblijvers.

Parkeren & bus tijden

Het strand van Castricum is bereikbaar met de auto. Er is een groot parkeerterrein voor (het gehele jaar) betaald parkeren.

Downloads