Wat doen we?

Meer informatie over onze werkzaamheden op en rondom het strand.

Opleidingen

Opleidingen

Nat & droog, van acht tot tachtig bij de Castricumse Reddingsbrigade. De CRB verzorgt erkende opleidingen van junior redder in het zwembad tot Senior Lifeguard op het strand. En misschien nog wel een stap hogerop! De opleidingen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. De opleiding geeft invulling aan heel praktische zaken zoals ‘wat kan ik doen als ik door het ijs zak’ of ‘ik red het niet meer om terug te zwemmen naar de kant’. De opleiding kent een doordachte opbouw en verloop van zelfredding, via het redden van anderen en gebruikmaken van hulp- en reddingsmiddelen.

Evenementenondersteuning

Evenementenondersteuning

Mensen komen niet alleen naar het Castricumse strand om daar op een heerlijke zomerse dag te komen vertoeven. Zo staan er onder andere op 1 januari honderden mensen te wachten om maar al te graag een duik in het koude zeewater te nemen tijdens de nieuwjaarsduik.

Alarmploeg

Alarmploeg

Sinds 1985 beschikt de reddingbrigade over een alarmploeg, die, de naam zegt het al, bij alarm ingezet kan worden. Dit alarm kan van alles zijn; een drenkeling, een vermiste surfer, een zoekgeraakt kind etc.

Voorlichting

Voorlichting

De gemeente Castricum mag zich een heuse en druk bezochte badplaats noemen. Zoals u wellicht weet, gaat er - naast toeristen en inwoners van Castricum - ook veel jeugd naar het strand.

EHBO

EHBO

Wanneer de jeugdleden vanaf 13 jaar op het strand komen komt er een extra opleiding bij, de EHBO opleiding. De ene staat al te trappelen en wil eigenlijk al eerder starten en de ander vindt het mogelijk toch wat eng.

Downloads