Opleidingen

Nat & droog, van acht tot tachtig bij de Castricumse Reddingsbrigade. De CRB verzorgt erkende opleidingen van junior redder in het zwembad tot Senior Lifeguard op het strand. En misschien nog wel een stap hogerop! De opleidingen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. De opleiding geeft invulling aan heel praktische zaken zoals ‘wat kan ik doen als ik door het ijs zak’ of ‘ik red het niet meer om terug te zwemmen naar de kant’. De opleiding kent een doordachte opbouw en verloop van zelfredding, via het redden van anderen en gebruikmaken van hulp- en reddingsmiddelen.

Leden van de Castricumse Reddingsbrigade krijgen daarnaast ook EHBO en Reanimatie trainingen, in het bijzonder gericht op waterongevallen. Onze vrijwilligers van de Reddingsbrigade zijn hierdoor optimaal getraind voor bewakingstaken op het strand en voor de noodzakelijke hulpverleningen.

Jonge Redders (8 tot 13 jaar)

Jonge Redders (8 tot 13 jaar)

De Castricumse Reddingsbrigade biedt kinderen tussen 8 -13 jaar leuke, leerzame en vooral uitdagende reddingsopleidingen. Binnen deze diplomalijn staat het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes/vriendinnetjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder met basis EHBO vaardigheden.

Jeugd opleidingen (13 t/m 18 jaar)

Jeugd opleidingen (13 t/m 18 jaar)

Jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade krijgen aansluitend op de junior opleidingen een leerzaam en uitdagende opleiding voor de kiezen. Hierbij gaat het om het zelfstandig kunnen redden van anderen. Daarnaast wordt de leeftijd binnen deze opleiding bereikt om opgeleid te worden op het Castricumse strand.

Senior opleidingen (18+)

Senior opleidingen (18+)

Bij de Castricumse Reddingsbrigade is het heel goed mogelijk om ook op oudere leeftijd lid te worden van de vereniging. Heel graag zelfs!

Vaar opleiding

Vaar opleiding

Voordat iemand zelfstandig mag varen in een van onze reddingboten moet hij of zij de interne vaaropleiding volgen.

Zwemproef voor Jonge Redders

De reddingsbrigade biedt aansluitend op het Zwem ABC het lesprogramma Jonge Redders. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor 8 tot 13 jarigen. Voor de opleiding geldt een instroom-eis welke wordt getoetst in een zwemproef.

Zwemproef aspirant redders, 12 jaar en ouder

De zwemproef voor aspirant redders (welke deel willen nemen aan lifeguard opleiding en/of strand bewaking) vanaf 12 jaar wordt in principe afgenomen in het zwembad. In het zomerseizoen is het ook mogelijk in zee een zwemproef af te leggen. Dit wordt met de kandidaat afgestemd.

Downloads