Vind jij zwemmen ook zo leuk?

02 september 2015

Maar geen zin om alleen baantjes zwemmen? Kom dan zwemmen bij de Reddingsbrigade. Word voor maar enkele tientjes per jaar lid van Reddingsbrigade Castricum!

Per 12 september start de jeugdopleiding weer in zwembad de Witte Brug. Wekelijks zwemles van 16.00 tot 16.45 uur en opleiding via erkende diploma's. Meer informatie op de site castricum.reddingsbrigade.nl. Aanmeldingen kan door het inschrijfformulier in te vullen, te vinden op de website.

Junior opleidingen (8 t/m 12 jaar)

De Castricumse Reddingsbrigade biedt kinderen tussen 8 & 12 jaar leuke, leerzame en vooral uitdagende reddingsopleidingen. Wanneer het kind in het bezit is van zwemdiploma A & B, dan is het mogelijk om direct lid te worden en een opleiding te volgen tot Junior Redder. Binnen deze diplomalijn staat het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes/vriendinnetjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder.

Meer informatie

 

Update van de redactie:

Met ingang van 2016 is de instroomeis voor Jonge Redders zwemniveau bijgesteld op (niveau) diploma B van het zwem ABC.  Mocht je dus niet het diploma B hebben maar wel het gewenste zwemniveau, dan is er geen obstakel voor toegang tot de lessen of plek op de wachtlijst. Dit wordt vastgesteld in een zwemproef aan het begin van je lidmaatschap of lesblok. Deze proef nemen we ook af indien je wel over het diploma beschikt:het gaat ons om beoordeling van de vaardigheid en conditionel gesteldheid.

Op basis van deze zwemproef kan men toegang krijgen tot de opleiding, afhankelijk van het aantal beschikbare opleidingsplaatsen (wachtlijst principe). Neem in ieder geval bij aanvang in ieder geval een kopie van het zwemdiploma mee. Mocht je niet voldoen aan de eisen van de zwemproef dan geven we gericht advies hoe de vereiste competentie kan worden verworven. 

Meer over de zwemproef voor Jonge Redders is te vinden op de pagina 'Zwemproef voor Jonge Redders'

Downloads