Vakantiecocktail op bezoek

05 augustus 2014

Zevenentwintig kinderen van 8 tot en met 13 jaar hebben maandagochtend kennis gemaakt met de Castricumse Reddingsbrigade.

Na een korte kennismaking en wat algemene informatie, zijn de kinderen in drie groepen uiteen gegaan. De jongere leden van de Reddingsbrigade vertelden enthousiast over wat je allemaal moet weten, wil je actief op het strand mee kunnen draaien. Bij de rubberboot werd verteld hoe je de motor en communicatiemiddelen moet gebruiken, maar ook hoe je een slachtoffer vast moet pakken, als je deze uit het water in de boot moet krijgen. Van waterscooter tot rescue board, alles werd bekeken en besproken. Er was zelfs de mogelijkheid om even een stukje mee te rijden in de auto over het strand.

Na de pauze werd een lijnredding uitgelegd en daarna uitgevoerd op het strand.
De "Australische" vervoersgreep was een extraatje en ook deze wilden de kinderen graag uitproberen. Na de quiz, werden de toppers beloond met een bekertje of medaille en sloten we de ochtend af met touwtrekken tussen de 'reddertjes' en de 'cocktailkinderen'.

Bij de Reddingsbrigade komen geregeld groepen kinderen kennismaken met wat wij allemaal doen. Zo is de Castricumse surfclub al twee keer op bezoek geweest dit jaar. Dit jaar zullen wij ook hoog bezoek ontvangen uit zee. Traditiegetrouw zal Neptunus op 23 augustus het strand bezoeken en de nieuwe leden van dertien jaar en ouder 'dopen'.

Downloads