Topdrukte

21 juli 2014

De afgelopen dagen stegen de temperaturen boven de 30 graden en dat betekende dat velen verkoeling zochten op het strand. Van de gratis polsbandjes voor de jongste badgasten van de Castricumse Reddingsbrigade (CRB) werd gretig gebruik gemaakt, zodat de ouders in geval van vermissing snel bereikt konden worden.

Er zijn vijftien gevallen van vermissing gemeld en alle keren konden de kinderen na niet al te lange tijd met hun ouders herenigd worden. Een bootje sloeg om door de hoge golfslag, hierbij werd de opvarende snel opgepikt en aan land gebracht. Ook moest er een zwemmer vanwege de hoge golfslag van een van de zandbanken gehaald worden.

Zes maal moest er uitgerukt worden om eerste hulp te verlenen. Zo werden mensen onwel vanwege de warmte of andere aandoeningen. Er waren ook mensen met beenblessures. Andere EHBO meldingen, zoals kwallensteken en splinters, kwamen drie keer voor. De rest van de gevallen werd behandeld door de vrijwilligers van de naastgelegen EHBO-post.

Muien
De komende dagen zal het warme weer aanhouden en dat betekent veel bezoekers op het strand. "Vanwege de muien, dat zijn onderbreking in een zandbank waardoor er een sterke stroming ontstaat, is het aan te raden om als badgast zelf ook goed op te letten" zegt Jacqueline Duvalois, die voor de reddingsbrigade de pr verzorgt. "Kijk dus of er een vlag is gehesen, en let ook op het weerbericht en eb en vloed."

Bij de post van de CRB kunnen bezoekers de nodige informatie krijgen. Ook polsbandjes voor de kleintjes zijn hier gratis af te halen.

Bron: Nieuwsblad voor Castricum

Downloads