Op bezoek bij

17 september 2014

De Juliana van Stolberg school bezocht vorige week de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade. Een leuk en educatief uitje voor de leerlingen van groep 4.

Het zomerseizoen loopt weliswaar ten einde, maar voor de reddingsbrigade betekent dat nog niet het einde van de stranddiensten. Kortom, de strandpost is nog geopend. De leerlingen konden dus hun geluk niet op dat zij een bezoek konden gaan brengen aan de post.

Voor hun bezoek aan de strandpost hebben zij eerst garnalen gevist in zee, waarna zij vervolgens op de strandpost langs kwamen voor een rondleiding. De kinderen hebben op de waterscooter gezeten (op het droge natuurlijk), uitleg over het strand gehad en wat wij precies doen. Ook hebben zij als echte strandwacht uitgekeken over de zee met verrekijkers of zij iets konden ontdekken wat niet helemaal pluis zou zijn.

Al met al een leuke dag waar we de kinderen een hoop hebben kunnen leren over de zee en zijn gevaren. Ook langs komen op de strandpost? Voor dit seizoen is het helaas niet meer mogelijk, maar uiteraard zijn jullie volgend jaar van harte welkom! Voor meer informatie vul het contactformulier in.

Downloads