Oefenen met Surfski-Holland

30 juli 2014

CASTRICUM - Het nieuwe watersportcentrum was voor Surfski-Holland een een goede aanleiding om naar Castricum te verhuizen.

Een surfski is een lang, smal en lichtgewicht kajak, die voornamelijk wordt gebruikt voor open waterraces. Tijdens races wordt gebruik gemaakt van zogenaamde "downwind", wat betekent dat wind en golven van achter komen, zodat je kunt surfen, terwijl je aan het paddelen bent. Dat maakt de surfski de snelste kajak op zee.

Nu deze sport meer beoefend wordt in Castricum, was het zowel voor Surfski-Holland als de Reddingsbrigade belangrijk om een keer gezamenlijk te trainen. Voor de Reddingsbrigade is het namelijk belangrijk om te weten hoe iemand die in nood verkeert, herkent kan worden. De prioriteit ligt altijd bij het slachtoffer, maar wanneer de situatie het toelaat wil de Reddingsbrigade natuurlijk ook het materiaal veilig aan de kant brengen.

Dit bleek tijdens de training nog een behoorlijke uitdaging, een surfski is al snel 1,5 meter langer dan de reddingsboot. Voor de surfski vereniging was het belangrijk om te leren hoe ze de Reddingsbrigade kunnen waarschuwen tijdens een noodsituatie, welke nummers er gebeld moeten worden en wat voor soort vuurwerk het best zichtbaar is.

Voor meer informatie over Surfski-Holland zie: www.surfski-holland.nl.

Bron: Nieuwsblad van Castricum

Downloads