Neptunus doopt strandleden Castricumse Reddingsbrigade

06 juli 2019

Traditiegetrouw bezoekt Neptunus, ongeacht de weersomstandigheden, de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade om nieuwe strandleden te dopen.

Jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade mogen bij het doorlopen van de opleidingen vanaf hun dertiende een actieve bijdrage leveren aan de activiteiten van de brigade op het strand. Dit heuglijke feit wordt traditiegetrouw bezegeld met de doop door Neptunus, in de Romeinse mythologie bekend als de god van de zee.

Afgelopen zaterdag waren er elf gegadigden om officieel tot strand lid gekroond te worden. Na het afleggen van de nodige behendigheidsproeven stond Neptunus klaar om alle elf leden te dopen middels een flinke plens zeepsop. Alle elf gegadigden slaagden met vlag en wimpel zodat zij vanaf heden ingezet kunnen worden tijdens de verschillende activiteiten van de brigade op het Castricumse strand.

De Castricumse Reddingsbrigade "De Strandlopers", opgericht in 1948, bestaat uit ruim 200 vrijwillige leden die zich het verlenen van hulp aan drenkelingen en het voorkomen en beheersen van ongevallen op de overgang van land naar water, in het bijzonder aan het Castricumse strand, ten doel heeft gesteld.

Downloads