Jonge redders geslaagd!

15 juni 2019

Na afloop van het praktijkexamen van de ‘Jonge Redders’ van de Castricumse Reddingsbrigade waren er een aantal examenkandidaten niet helemaal zeker van hun zaak. Waren ze wel of niet geslaagd?! De instructeurs en examinatoren keken tenslotte geregeld erg serieus en streng. Rond de klok van half zes kwam het verlossende woord dat alle 41 examenkandidaten geslaagd waren. Een prima prestatie na een halfjaar iedere zaterdagmiddag trainen!

De Castricumse Reddingsbrigade biedt kinderen tussen 8 en 13 jaar leuke, leerzame en vooral uitdagende reddingsopleidingen, waarbij ‘Jonge Redders’ de start is van een reeks aan opleidingen. Binnen deze diplomalijn staat het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes/vriendinnetjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder met basis EHBO vaardigheden. De opleiding ‘Jonge Redders’ bestaat uit 10 deelprogramma’s verdeeld over 3 lesniveaus. Elke module bestaat uit ongeveer 20 zwemlessen waarna deze wordt afgesloten in de maanden december/januari en mei/juni door een praktijktoets. Als de kinderen alle diploma’s van 1 niveau hebben gehaald (Brons, Zilver, Goud), is dat stadium afgerond en gaan ze door naar het volgende stadium. De opleiding wordt afgerond met de module Goud Ster. In deze laatste lesperiode van deze opleiding worden er naast zwemlessen ook EHBO vaardigheden en een stuk theoretische kennis aangeleerd.

De Jonge Redders krijgen gedurende het jaar training van een enthousiast team gediplomeerde en vrijwillige instructeurs, welke ook de examens afnemen. Tijdens het examen zijn een tweetal examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aanwezig om te bezien dat alles conform de exameneisen verloopt.

Uiteraard is de Castricumse Reddingsbrigade erg trots op de grote groep met geslaagden, waarbij een felicitatie voor de Jonge Redders meer dan op zijn plaats is.

Geslaagden Brons 1: Bjorn, Rico, Sten en Viggo. Geslaagden Brons 3: Hanna, Milou, Saar, Sam, Sarah, Stan en Vyan. Geslaagden Zilver 2: Arthur, Bas, Britt, Felix, Jur, Kevin, Liz, Madelief, Matthijs, Sanne, Sophie en Stijn. Geslaagden Goud 1: Douwe, Isabelle, Kaitlin, Logan, Luuk, Mads, Noud, Paul, Rachel en Robert. Geslaagden Goud 3: Daan, Diego, Jarno, Jens, Luuk, Mick, Naomi en Ties.

In aanloop naar het nieuwe opleidingstraject voor Jonge Redders, welke medio september zal starten, zijn er 15 opleidingsplaatsen beschikbaar. Voor degenen die het leuk vinden om hiervoor in aanmerking te komen kunnen zich melden via het contactformulier. De leerlingen worden met leeftijdsgenoten ingedeeld in verschillende groepen en de instroomeis voor Jonge Redders is gesteld op het in bezit zijn van Diploma A en B van het zwem ABC met een minimum leeftijd van 8 jaar.

Downloads