Weggelopen kinderen?

Het is misschien wel de meest vervelende, maar ook nog steeds veel voorkomende situatie op het strand. (Groot­)ouders die hun (klein­) kinderen uit het oog verloren zijn. Het is niet altijd duidelijk wie er meer schrikt: het kind of de zoekende achterblijvers.

Gelukkig leert onze ervaring dat een dolend kind zelden of nooit het water in gaat, maar doorgaans de gang er in zet om zo snel mogelijk iets bekends tegen te komen. Niet zelden resulteert dit in lange wandelingen.

Gaat u met kinderen naar het strand? Loop dan langs bij de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade en haal polsbandjes waarop u uw mobiele telefoonnummer kunt schrijven. Geloof ons: het werkt echt ontzettend goed. Iets rigoureuzer, maar minstens zo effectief: schrijf met een watervaste stift uw GSM nummer op de arm of kleding van uw kind.

Als uw kind dan onverhoopt zoekraakt, kunnen wij u snel bereiken als uw kleine wordt gevonden. Naast de mobilofoons en C2000 communicatie apparatuur op de diverse eenheden zijn zowel de reddingspost als het strandvoertuig van de Castricumse Reddingsbrigade voorzien van (mobiele)telefoons om u zo snel mogelijk te kunnen informeren omtrent de vondst van uw kind.

Kinderen die gevonden worden zonder dat de ouders ergens te bekennen zijn, kunnen bij de EHBO of de reddingsbrigade gebracht worden. Er wordt een grote witte vlag gehesen met daarop een blauw vraagteken om aan te geven dat er een kind gevonden is. Tip: houdt de vlag dus goed in te gaten, mocht je je kind uit het oog verloren zijn. 

Downloads